2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag vet inte riktigt, jag försökte nog bli äldre under 2013. 

Hur har ditt 2013 varit? Det har varit bra. Vårterminen i skolan var tuff med många nationella prov och mycket problem med klasskompisar, jag ändrade helt enkelt på mig. Men sedan nu på höstterminen i en ny skola och dessutom gymnasiet så har det varit helt perfekt. Jag går verkligen i världens bästa skola och har lärare som bryr sig om mig! Kärlek till de! 

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Jag tycker 2013 har varit jättebra, men absolut kan det bli bättre. 

Blev du kär i år? Mer kär för varje dag som går, jag älskar min fina pojke. Men vi blev tillsammans 2012, vilket gör att jag blev för "första" gången kär i honom då. Men absolut blev jag mer kär i Alex iår! 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Den 2 September då det var Alex och min ett års dag! 

Vad är din största framgång 2013? Att jag tycker att gymnasiet är så roligt och att det gått så bra! 

Bästa köpet? Min dator förmodligen! 

Vad spenderade du mest pengar på? Jag vet inte riktigt säkert något som går att äta. :D

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja absolut, Alex och att jag kom närmare min morfar! 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Wake me up, Hey brother

Vem har du umgåts med mest? Alex skulle jag kunna tro. 

Bästa minnet från 2013? Oj! Jag vet inte riktigt men förmodligen något minne när jag varit med Alex eller familjen. 

Har du haft ett förhållande under 2013? Ja! Hela 2013 ♥ 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Mer stunder med kompisar och många äventyr på sommarlovet.

Vad önskar du att du gjort mer? Gjort det bästa av allt. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Slutat ha så mycket ångest och levt ordentligt i stället. 

Favoritprogram på tv? Teen wolf säkert.

Största musikaliska upptäckten? För mig personligen var det Avicii.

Vad gjorde du på din födelsedag? Jag gick ut på en resturang och åt middag med min familj! 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Vet inte riktigt vad det skulle varit.

Vad fick dig att må bra? Att börja i gymnasiet och Alex.

Vem saknade du? Vet inte riktigt.

De bästa nya människorna du träffade? Oj jag vet inte riktigt, förmodligen de i min nya klass. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014: Sluta oroa dig, det går bra! Okej att göra fel. 




Varför inte?

Igår så märkte ni att det inte riktigt blev så många inlägg som både jag och förhoppningsvis ni vill. Men det var så mycket som hände och jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Dessutom så kände jag att jag inte ville sitta vid datorn när jag äntligen fick träffa min fina kille. Alex har ju varit på skidsemester precis som jag, bara att han har varit i Österrike. Han åkte redan den 19:de och då hade jag träffat honom dagen innan. 
Men nu är han tillbaka och har sovit hos mig inatt. Så nu ligger vi här i sängen framför en stark ljusstyrka på datorn. Tanken var att vi skulle kolla på film men medan han gick på toa så tänkte jag passa på att blogga. Men han har redan kommit tillbaka...
 
Igår så hade vi väldigt roligt. Dagen började med att jag och mamma städade och plockade ur alla väskor. Vi körde också ett antal tvättmaskiner. Sedan så tränade jag och mamma tillsammans med en app som hon har laddad ner från App Store. Det träningspasset är väldigt bra, hittills. 
Sen duscha jag och några timmar efteråt kom Alex hit. Vid fem tiden åkte jag, mamma och Alex till stan för att köpa en liten present och åkte sedan vidare till Hard Rock café. Där firade vi min brors pappa på hans födelsedag. Vi hade jättetrevligt och åt jättegod mat! 
 
 



För våra djur.

 
Så det här med fyrverkirer... Vad tycker ni om de? Själv har jag tagit ställning nu, den är blandad men jag vet vad jag tycker! Jag tycker inte om att skjuta fyrverkirer. Jag tycker det är elakt mot våra djur. Så många av våra djur blir rädda. Jag vet själv hur min hund Eddie blir. Jag vill inte se honom så! Jag vet att vi människor vill fira in det nya året men JAG vill också fira in det nya året med min hund, med VÅRA djur. Jag tycker inte det är rätt att vi gör som vi själva vill. Vi tänker för lite på våra djur. Även om du inte har en hund så känner du någon som har. 
Jag måste säga att jag tycker fyrverkirer är vackra men jag tycker inte de är tillräckligt vackra för att skada våra djur. 
 
Igår kväll när jag och mamma var på väg hem så hörde vi på radion att en hund i Bålsta hade sprungit ut på motorvägen. Denna hund blev senare påkörd. Det fick jag reda på genom en sida jag följer på facebook som heter Smällarupproret. Där hade hundens ägare skrivit att hunden blev skrämd av en smällare och därför sprungit ut på vägen. Den som körde på denna fina hund hade bara fortsatt att köra. 
 
Sluta med fyrverkirer, tomtebloss är tillräckligt fina! 



Tränings dags

Måste säga att jag är väldigt taggad på att börja träna igen. Nu är det dags, nu har min kropp fått sitt lilla lov från träning.

Dock så har jag ju åkt skidor och då tränar man också! Kan berätta lite tyst för er att jag har lite träningsvärk, men det får ni inte säga till någon annan. Ganska jobbigt... Jag har riktigt mycket träningsvärk i ryggen. Kanske för att jag har spänt den så mycket när jag åkt skidor men men...

Nej men ärligt talat så är jag riktigt taggad på att börja träna igen. Vill åtminstone försöka träna 2 gånger varje vecka. Hinner jag inte det så får jag väl ta en promenad. Något iallafall! 

Fick en jättefin tränings tröja av Johan i julklapp dessutom. Så jag måste ju göra premiär på den snart!   






Regn med mera regn

Nu har vi suttit i bilen i ungefär tre timmar och en halv timme. Det går faktiskt bra. Det är dock lite trängre än det var när vi åkte upp till Sälen, då vi har med oss en extra person i bilen och några fler skidor. 

Om jag har varit otydlig så bodde jag och mamma hos en av mammas kompisar som heter Leif. Han fick två platser över när hans son och någon mer åkte hem. Så då tog vi de. Sen nu när vi åker hem så har vi med oss Nicklas i bilen eftersom de blev av med en bil då Leifs andra son åkte hem. 

Men som sagt så har vi åkt bil ett tag och stannat en gång. Vi åkte hem lite tidigare än vad vi hade tänkt oss.
Men det regnade i backen och vi blev jätteblöta, dessutom så blåste det kallt. Så vi orkade inte med så många åk. 
Men jag åkte iallafall röd backe idag. Förväntar mig ett diplom av något slag. Jag är faktiskt ganska glad och stolt över att det gick bra idag! 

Bra avslut på den här resan! Det tackar vi för! 






Hemåt

Hinner med mycket men nu är det nog snart läggdags... Är väldigt trött och ändå har jag inte gjort speciellt mycket... Vi har hunnit äta tacos och sitta och prata lite. Sen har jag även sett ungefär två avsnitt av Skärgårdsdoktorn, hunnit spela kort och duschat. Men nu är jag verkligen trött. På sätt och vis inte men lite trött är jag. 
Imorgon ska vi åka hem men innan så ska vi plocka ihop alla saker sen så ska vi städa stugan så det lär bli bra ska ni se... Sen ska vi föresten också åka skidor såklart! 
 
 
Åre 2012. 



Så det kan gå

 
Dagen enligt instagram... Eftersom jag inte har med mig kameran när jag är ute på äventyr så får ni tyvärr överleva med instagram bilder. Som ni ser så är min framkamera på mobilen verkligen jättebra... 
 
Men för att ni ska förstå vad dessa bilder handlar om så kanske det är bäst att jag kommer till saken... På första bilden ser ni mig och min mor. Vi är på väg hem från Tandådalen på den bilden. För er som varit uppe i Sälen så vet ni kanske att det finns flera delar av Sälen. Jag och mamma begav oss med buss imorse klockan 10 från Lindvallen till Tandådalen. Det tog ungefär en halvtimma med buss. Jättetrevlig och superrolig chafför! 
Men iallafall så eftersom det är så dålig säsong här uppe för de i Sälen så har de bestämt sig för att man får liftkort för alla ställen här i just Sälen. 
Måste säga er att det var helt perfekt i Tandådalen. Jättefint och mysigt. Tyvärr så tyckte jag att på vissa ställen så var det kanske inte så jätteroliga backar men okej var det iallafall. När vi hade kommit till den Östra sidan av Tandådalen så kom vi till två verkligen fina backar. Vi åkte kanske fyra gånger i backarna men sen så var vi så genomblöta att vi inte kunde åka mer. Det regnade och snöade om vart annat.
Men vi tog iallafall bussen hem vi 1 tiden. 
 
När vi väl var hemma så bytte vi kläder och tog det lite lugnt. Men sedan så gav vi oss iväg för att träffa min brors farmor och farfar. Så trevligt vi hade! Först gick vi in på Stadium där jag köpte en sak som liknar en halsdduk... Haha jag har ingen aning om vad det heter... Men iallafall så gick vi senare vidare till ett stort café där vi satt ett bra tag och hade det bra. Det är därifrån andra bilden är tagen. Den där bullen var så himla god! 
Sen bra det strömavbrott två gånger... Det var lite intressant... Då menar jag att det var kolsvart överallt i hela Lindvallens området, tillomed i backen.
 
Efter det gick vi och handla på Ica och fick skjuts hem till stugan av min bros farmor och farfar. 
När vi kom hem till stugan så kom jag på att jag hade glömt min älskade mössa på Stadium... Sånt som jag gör så lätt. Som tur var ringde jag de och de hade den så det var bara att gå och hämta den. 
 
Så har min dag sett ut. Hur har eran sett ut? 



Beslut?

Såg precis slut på ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn. Den serien är så underbar att se... Jättefin "gamalserie"!
I det avsnittet jag såg så skulle Vilma bestämma sig om hon skulle med sin mamma till Afrika eller stanna i Skärgården med sin pappa. Snacka om att bestämma sig i sista sekund... 
 
Jag har grymt svårt för att bestämma mig. Alltså i allmänhet. Det kan handla om precis vad som helst, larviga saker enligt andra men jobbigt för mig tyvärr. Dock försöker jag verkligen öva på det här. Men ibland går det inte alltid så bra. 
Idag så skulle jag äta lunch och stod länge och funderade på om jag skulle dricka cola, festis eller vatten. Tillslut bestämde jag mig för vatten... Så där har ni ett litet exempel. 
Ganska jobbigt kan jag erkänna... Men jag får ta några steg i taget. Det är säkert många i min omgivning som också tycker det här är jobbigt, det vill säga att jag beter mig som jag gör. Men det här är jag! 
 
 



Snö med mera snö

 
Det snöade imorse så jag bestämde mig för att efter frukosten gå ut och fota lite. Här har ni resultatet... Vad tycker ni som inte har snö, skulle ni vilja ha snö nu? Jag har kommit fram till att mina skor som jag har på mig är jättehala! De är inte riktigt till för att ha i snön gissar jag. Har med mig ett par till skor som jag fick i julklapp av Fia men jag har fått jätteskavsår av de och är lite orolig att jag inte ska kunna åka skidor om jag använder de för mycket så därför har jag tyvärr inte på mig de. 
 
Föresten! Vad tycker ni om att visa upp era julklappar på bloggar och liknande? 



Pizza eller inte pizza?

 
Godmorgon sa jag då. Vaknade av att mamma höll på att gå runt överallt. Trodde klockan var ungefär tre på morgonen men så fel jag hade... Vaknade runt nio, då mamma redan varit uppe i en timme. Eftersom jag trodde klockan egentligen var tre på morgonen så hade jag skruvat och vridit mig och fräst åt henne... Haha så konstigt det kan bli. 
Men iallafall ungefär en timme efter var jag klar. Jag är inte riktigt säker på när vi var i backen men men. Det gick inte speciellt bra att åka skidor. 
Efter att vi var klara och trötta så tyckte mamma att vi skulle gå till After Ski... Jaha okej! 
Men kul var det! 

Nu är vi i stugan igen och jag har valt bort att äta pizza då jag vet att jag kommer må så illa av den. Har tyvärr börja må jätteilla av Pizza på senare tid. Men det är inte så att jag alltid väljer bort Pizza, men just idag mår jag redan illa så tänkte att det var bäst så. 
Istället ska vi äta potatis och prinskorvar. Som vi åt igår... Aja det blir nog bra! 
 
Hur har eran dag sett ut? 



Julen 2013

 
Här har ni tre bilder från julen. Tyvärr tog jag inga bilder på Julafton då jag faktiskt helt glömde... Så kan det gå. Tråkigt men så är det. Får ta bilder nu när jag är uppe i Sälen!
 
Jadu, det blåser nog halv orkan här men nu sitter jag inne i stugan och värmer mig. Vi har inte varit ute och åkt skidor idag. Utan vi har bara gått och hämtat skidor, pjäxor, stavar och liftkort. Vi fick helt nya pjäxor vilket är ganska härligt. Fina var de också, fin färg. Haha... Turkos/ljus blåa... 
Sen så var vi även förbi Ica och handlade lite och det var då vi kände att det blåste så mycket. 
 
Men imorse vaknade jag klockan sju av att mamma väckte mig, jag gick upp och duschade och plockade ihop det sista. Klockan 09.18 satt vi i bilen och klockan tre så var vi framme. Hoha! Duktiga... Klagade faktiskt inte så mycket, jag tycker det gick jättebra! 
Vi bor då i en stuga där mammas kompis med tre barn redan bott i sen i söndags. Jättemysigt är det här! 
Imorgon ska vi börja åka... Men nu får vi åka lite var som helst, då det typ är lågsäsong. 
Men där stugan befinner sig i är Lindvallen och jag ser backen ifrån vardagsrums fönstret.
 
Well hello there...
 



Julaftons fortsättning

Så eftersom jag inte han skriva klart igår så tänkte jag att jag kunde passa på nu. Det är ju nämligen så att jag har bra med tid nu... Sitter i bilen på väg upp till Sälen. Har suttit i bilen i snart 4 timmar! 

Men igår så slutade jag berätta vid att vi hade öppnat alla julklappar. Jag blev verkligen jätteglad över julklapparna jag fick. Helt perfekt!
Men efter vi öppnat de julklapparna man hade köpt till varandra så på började vi en lek. Den här leken går till så att vi alla ska slå de två tärningarna en gång och se vem som får högst antal "nummer". Vi hade två tärningar eftersom vi var fler än sex personer. 
Vi slog alla tärningarna en gång. Den som fick högst antal "nummer" blev Johan. Johan gick och tog en julklapp sen så höll vi på sådär ett tag tills alla fått en julklapp. 
Det jobbiga med det här var ju självklart att man skulle hitta en julklapp som skulle passa alla. Det vill säga stor/liten, tjej/kille. Det var lite jobbigt men jag hittade en jättebra julklapp från Åhléns där det var fotkräm och fottvål typ. Perfekt! Det paket tog min bror, haha. Så nu har han rena fötter förmodligen.

Efter det här så satte vi oss och åt. Oj vad mycket mat det fanns... Alla var så mätta att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra.

Men vi satte oss i soffan ett tag och sedan så gick vi in i köket och åt ännu mera mat. Men vi spelade även ett vanligt kortspel. Jätteroligt! 

Runt nio så åkte alla hem utom morfar som stannade kvar och sov över hos oss. Trevligt hade vi! 

Så såhär såg min julafton ut. Hur såg eran ut? 






Julafton

Igår var helt fantastiskt! Åh så kul jag hade, tack alla som var med för allt! 
Runt kvart i två kom pappa och hämtade mig så åkte vi till farmor för att bara snabbt säga god jul. Åt lite godis och fick en julklapp av henne! Jättemysigt! Mina kusiner som skulle till henne var inte där så jag han inte säga hej till de.
När vi kom hem till mamma igen så var redan morfar där! Sa hej till honom och slog in några julklappar som pappa bad mig göra. Sen åt jag också gröt till lunch, gott!
Runt tio i tre kom Johan, Johans pappa Stefan och Stefans flickvän Pun! 
Jätteroligt hade vi! 
Efter Kalle Anka så öppnade vi julklappar. Jag fick jättebra saker! Bara saker jag behövde så tack så jättemycket för det! 

Och nu ska jag av bussen så... 



Gooo och glad

Oj oj oj. Idag har jag haft mycket att göra. Vaknade först runt nio och sen några minuter efteråt så kom mamma inklamppande och ville att jag skulle vakna. 
Gick upp, åt frukost och gjorde en till sats med knäck och sen gjorde jag mig iordning ännu mera och gick ner till parkeringen för att träffa pappa. Men han var inte där och skulle komma inom 20 minuter. 
Så jag bestämde mig för att gå upp, jag hade även glömt Liams julklappar så det gjorde inget.
Vi åkte sedan vidare till Haninge och gick in på Ö&B och centrumet i Haninge! 
Vi hittade lite julklappar så det var bra! Vi åkte vidare till Sickla och hittade ännu mera, så nu är jag klar! 




Han

 
Här ser ni lite av min kväll. Mamma lagade spaghetti och köttfärsås till middag medan jag fixade knäck till Julafton. Det var extremt gott med spaghetti och köttfärsås till middag, passade perfekt, kunde knappt bli bättre. Eller jo, Alex kunde varit här... 
 
Efter maten så satte vi oss och såg på solsidanSista avsnittet tyvärr... Men bra var det sista avsnittet, sen såg vi på Hellenius hörna, vilket också var väldigt bra! Efter det så såg vi en film på femman som heter What happens in Vegas. Så nu har jag suttit och kollat på tv ett bra tag... Men har även städat mitt rum under tiden så det är okej!