För att ork är jobbigt

Fokusera.

På allt det viktiga. 
Låt alla som tar energi från dig gå.
Låt den elaka personen som alltid går bakom dig få gå förbi. 
Låt allt det onödiga försvinna.
Strunta i det.

Och fokusera på det viktiga.

Vet inte vad jag ska fokusera på. Vad är viktigt? 





Godmorgon

Igår var en strunta i allt dag, dvs när jag kom hem. 

Tog det bara lugnt igår vilket var så skönt. Helt perfekt! Satt och åt godis, kollade på Dexter och bara hade det bra. 

Mamma hade lagat lasagne till middag.Självklart en favorit så vem tackar nej? Det var super gott! Sen så somnade jag runt elva kanske. Vaknade igen vid 2 tiden och hade jättesvårt att somna om. Hänt så flera nätter men trodde det skulle ta slut tills nu åtminstone, dvs när det är helg. Men nej. Kanske att det beror på stress? Jag är väldigt stressad så det skulle inte förvåna mig... Men jaja, har knappast tid att koppla av idag...

För idag är jag redan stressad för allt. Usch. Jag och mamma ska iväg och handla kläder, sen ska vi till ett kalas, sen ska jag till Alex för där ska de fira honom.

Jag är så stressad redan nu. Så den här dagen kommer inte vara så kul... 





Rast i skolan

Men hej på er! 
 

Sitter just nu i skolan men lugna er har faktiskt rast. Precis avslutat ett uppgift i engelskan. Man skulle skriva ett brev på 500 ord. Tyvärr blev det 570 ord så vet inte riktigt vad jag ska ta bort men jag får se... Känns överdrivet att ha så många fler ord. Så det måste jag ändra men det kommer gå bra. 
 
Har snart tyska. Tror vi ska hålla på med att beskriva folk. Haha roligt. 
 
Skriver förhoppningsvis ett till inlägg när jag kommer hem men inte säkert med tanke på att jag ska plugga hemma! 
 
 



Hos Alex

Godmorgon, godförmiddag, godeftermiddag! 
 

Idag har varit en sådan stressig dag att jag inte vet hur jag ens orkar vara här. Usch. Men allt har gott bra. Vad som har hänt kan jag dock berätta senare med tänke på att jag är hemma hos Alex och inte har någon större lust att sitta vid datorn så mycket. Men tänkte iallafall slänga in ett litet meddelande om att jag lever. 
 
Föresten så har Alex nog somnat i sin säng... Gissar att det har varit en jobbig dag för honom med. Haha aja, har ni några tips på någon film?
 
 



Äntligen

Som så många gånger andvänder jag mig av ordet äntligen, men nu är det faktiskt äntligen på rätt plats.
 
Så nu äntligen ligger jag hemma hos mamma i min säng och bara njuter av värmen, katten och min dator. Så skönt att bara få slappna av. Var jättejobbigt att hålla på i huset. Så många saker - så lite tid. Men även fast jag inte gjorde så mycket så blev vi mer klara än förut iallafall. Vi åt förmodligen vår sista måltid i det huset på ett bra tag. Det fick såklart bli favoriten Kina mat! Så utan att använda bestik och tallrikar så gick det. Nä men vi kom på att det inte skulle gå utan så vi tog de som fanns i diskmaskinen. 
 
Imorgon ska jag förmodligen också dit men först ska jag hem till Alex men sen ska jag dit tillsammans med honom och hans mamma. För att de ska hämtar lite böcker. Med lite menar jag mycket!
 
Är så himla trött just nu så vet knapp hur många fingrar jag har på varje hand... Ska så fort som möjligen somna. Bara att kämpa dessa sista sekunder tills mitt huvud nuddar kudden och jag kanske äntligen får sova. 
 
Godnatt på er, hoppas ni får en toppen natt framför er! 
 
 



Det här med rökande.

För er som röker ta inte illa upp...
 

... Men jag tål verkligen inte när folk står och röker i närheten av mig. Varför? Jag tycker det stinker. Usch nej. Jag klarar inte heller när folk står och röker precis bredvid mig eller gör det på ett oshysst sätt. 
 
Att vara en rökare ska man också ha respekt för andra. Ställ er en bit ifrån... 
 
Det finns vissa som sitter och röker på utom hus resturanger, visst de får göra det. Men jag sitter ju faktiskt här och äter min mat. Jag vill inte känna en röklukt från en cigarett samtidigt jag sitter och äter min mat. 
Eller när rökare står och röker i en busskur. Gå ur! 
 
Idag så satt jag inne i klassrummet och väntade på lektion då kommer några personer och satte sig i rummet och det verkligen luktar rök. 
Att ni röker bryr jag mig inte så mycket om men när det drabbar andra som hatar röklukten blir jag bara liten sur och ledsen. Jag kan inte tvinga er att sluta men jag hoppas att ni gör det för eran egna skull. 
 
Tyvärr känner jag folk som röker. Till er vill jag bara säga, snälla sluta. Inte för min skull utan för eran! 
 

Så med det här vill jag säga att jag inte tycker man ska stå och röka vill allmäna platser som drabbar någon annan. Ställ er åt sidan om ni verkligen behöver röka.
 
 



Bråttom

Idag har varit en allmänt bra men bråttom dag...
 
Imorse fick jag så bråttom att jag faktiskt inte han skriva ett inlägg. Nu är jag också ganska stressad men inte lika mycket som jag var imorse. Tanken är att jag ska åka till pappa som är vid huset och hjälpa honon och sedan äta middag med honom. Förmodligen så det blir! 
 
Måste bara sätta på mig lite regnkläder... För även om jag tycker om regnet så är det inte lika kul när det spöregnar när man åker moped. 
 
Innan jag åker ska jag nog göra ett till inlägg så ni har tills jag kommer hem igen och sen ska jag diska och så ska jag självklart kela lite med katterna.
 
I skolan idag var det föresten väldigt stressigt... Kom fram till att jag förmodligen måste ta hela torsdagen till att plugga så nu är en till vecka helt fullbokad. Trisst! Men som sagt får studierna gå först. 
 
 



Min älskade säng

Äntligen är jag hemma! 

Som tur är ligger jag redan i sängen med en snarkande katt bredvid mig. Ska alldeles strax sova om jag inte råkar somna medan jag skriver det här, skulle inte förvåna mig....

Kom nyss hemifrån huset där vi har varit och plockat en massa. Eftersom vi har flyttat där ifrån. Var faktiskt väldigt jobbigt, bara jag tänker på huset och alla minnen är det jobbigt. Usch...

Men det gick iallafall helt okej. Jag var bara så super trött så jag gick och sov nästan... Haha! 

Ska nog dit imorgon med men måste först plugga lite pga att jag inte han med det idag. Jättejobbigt, men plugget går nästan före allt. Så det får bli.

Godnatt på er! Hoppas ni får en super bra natt nu. 






Hemma från skolan

Äntligen!
Även fast jag försökte tänka positivt hela dagen så har det varit en super jobbig dag. Men jag har klarat den! Blir nog att gå och lägga sig lite tidigare ikväll istället. Dagen har som sagt varit jobbig med case, engelska och matte. Men det har gått! Det konstiga är att jag har varit hungrig nästan hela dagen även fast jag åt en jättelunch... Nästan. Hmmm... Undra varför?

Nyss när jag kom hem så kom det en springande katt emot mig, sötnosen! Tog faktiskt fram lite chips för att jag var så sugen på salt men sen så åt jag några och var inte alls sugen mer på de? Så jag la tillbaka de... Jätteroligt haha. Tog och drack lite vatten också som gick så där, men jag måste bli bättre på det! Så det blir att kämpa. 


Nu hade jag tänkt mig att se lite på Dexter, iallafall ett avsnitt innan det blir att plugga matte. Eller engelska? Har inte riktigt bestämt mig men det lutar mot matte. 

För er som inte har sett Dexter någonsin eller aldrig hört talas om vad det är så tycker jag att ni ska gå och se ett avsnitt av Dexter på en gång! Jag kollar på dreamfilm.se. 

Gå och kolla nu, men hurni! Man blir beroende...






Sommarminnen

Självklart har jag lite favoriter från sommaren... 
 
Enligt mig är sommarn nästan över nu så tycker att jag ska börja med lite sommar minnen... Sommarn har varit super bra för mig! Haft det jättekul och mysigt med familj och vänner. Varit lite överallt... Landet, Gotland, hemma, hos kompisar, hos Alex, på Gotland med Alex, på landet med Alex och så vidare! 
 
Något som har varit lite så där extra kul måste nog ha varit Gröna Lund med morfar, mamma och Alex. Så roligt vi hade det! OCH JA, ni hörde rätt! Min morfar var med på Gröna Lund och åkte alla möjliga karuseller och bergochdalbanor. Jag har nog (enligt mig) den coolaste morfarn någonsin! Det var så roligt att få vara med honom och att få göra något sånt som att vara på Gröna Lund med honom. Det var super kul! 
 
Det var så roligt när vi åkte många bergochdalbanor tillsammans, haha! Han var nog lika rädd som mig men vilken kick det var! Jag vågade dessutom åka mycket mycket mer än vad jag gjort förut! Så kul! 
 
Efter mamma och morfar åkt hem stannade jag och Alex ett tag och fortsatte att åka bergochdalbanor. Jätteroligt och verkligen något jag skulle vilja göra om. Men kanske ska man göra något annat istället för Gröna Lund nästa gång... Så man inte gör något man redan gjort! 
 
 



Godmorgon!

Godmorgon alla morgon trötta där ute! 
 
Idag är det faktiskt regn på schemat enligt vädret. Men det ska inte hindra oss! Jag gillar faktiskt regn... Jag vet jag är knäpp men det blir lätt så. Tycker det är på något sätt mysigt när det regnar, och har inget emot det. 
 
Vad spelar det för roll om det regnar idag? De flesta av oss ska ändå sitta inomhus och plugga idag. Så ja, inga sura miner här! 
 
 



In i mina drömmar

Alldeles strax ska jag försvinna in i mina drömmar med min älskade katt bredvid mig i sängen.
 
Men först ska jag göra lite viktiga saker! 
Som att tagga upp er! Är ni inte taggade? Imorgon är en helt ny skolvecka. Se det inte negativt, ha kul istället. Skriv något roligt alarm i mobilen så du vaknar med bra humör. Det är nästan allt som behövs, sen ska ni förstås se allting positivt imorgon. Iallafall försöka tycker jag! 
 
Jag kan faktiskt erkänna att jag tycker det ska bli lite kul. Tycker nästan det är skönt. Fast just nu är jag lite trött och känner att det förmodligen kommer bli en lång skolvecka - men det får jag nog drömma bort! Det ska inte vara negativt här inte! 
 
Sov gott allesammans! 
 
 



Lär jag mig inget i skolan?

Fnyser åt mig själv... 
 
Går inte jag i skolan? Bör inte jag veta att man ska dricka vatten...?
 
Jag är super dålig på att dricka vatten. Verkligen något jag inte kan och just pga att jag är så dålig på det så mår jag super illa när jag väl dricker vatten. 
 
Tycker det smackar illa och har en konstig konsistens... Just idag har jag verkligen dryckigt väldigt dåligt. Fick super ont i huvudet när jag var ute och åkte moped med Alex, Ludvig och Louise. Men som tur var så åkte vi snabbt förbi mig för att hämta Alex's väska så jag han dricka lite, sen så gick det över.
 
Men nyss då... Ja men du Ida ska du inte träna lite innan det är sängdags. Det är ju skönt att träna. Hmmmm... Ställde mig upp från golvet för att göra en till övning. Saken är att jag håller på att falla ihop, jag såg ingeting. Som tur var stod min stol i närheten och jag tog tag i den. Usch... Det är super jobbigt när sånt händer. Gick genast ut till köket och tog lite vatten. 
 
Så nu har jag "vattensmak" i munnen...
 
Finns det ens något som är vattensmak?
 
 



Dag 9: Vad är kärlek för dig?

Kärlek. 
 
Ordet kärlek. 

Starkt ord det där, ett starkt ord som även kan betyda mycket. Kärlek kan vara till NÄSTAN allt enligt mig. En människa, ett djur eller något annat. Jag började nyss att skriva att det kan vara till nästan allt. Men egenlitgen tycker jag inte att man ska utnyttja det. Ta det lugnt med ordet kärlek. Ordet kärlek är ett ord som vi ska slå in i papper och ta väl hand om som man gör med exempelvis porslin.
 
Kärlek går nog att användas på många sätt. Mitt favorit sätt är nog att använda det på någon jag älskar. Som Alex. Jag älskar att vara med honom och när jag är med honom så är det nästan alltid perfekt. På ett sätt kan jag tycka det är kärlek. Att kunna vara med någon och tycka allt är nästintill perfekt hela tiden.
 
Kärlek består som jag har sagt förut som varje människa behöver göra är att ge och få. Jag älskar att ge kärlek till Alex men jag älskar också att få kärlek av Alex. Tror nog inte kärlek riktigt skulle fungera utan att ge och få. Alla behöver få njuta av kärlek precis som de måste få njuta av att ge den. Det ska helt enkelt inte vara på något sätt jobbigt att ge eller få kärlek eller ens hålla på med kärlek. Enligt mig ska man njuta av varje sekund.
 
 
 



Hos Ludvig

Sitter just nu hemma hos Ludde med Alex och Loo! Alex och Ludde sitter och är tråkiga och spelar på tv, såklart! Men men... Jag är inte mycket bättre än de, nu när jag sitter med mobilen och håller på.

Jag hoppas verkligen att de är klara snart med spelandet, tills dess får jag och Louise sitta med mobilerna.

Vi var föresten ute och åkte på mopederna någonstans i skogen. Det var roligt, men Ludde ville så gärna åka hem för han trodde att det skulle börja regna. Vilket det inte gjorde, mohaha!