Solsken

Mitt rum är nystädat och det är så skönt. Så underbar! Helt fantastisk känsla när man har städat rummet. Annars har jag även dukat undan och städat lite i köket. Och pluggat lite mer... Hm... Har även ätit en munk med min kära far och kollat på Talang Sverige och Hasselhof show. Imorgon har jag sovmorgon så det är otroligt skönt och jag är just nu trött och har huvudvärk. Men det lär nog gå bra... Sovmorgon är inte så jobbigt att ha!
 
 



Imorgon gäller det.

Imorgon är den stora dagen. Eller alltså, det ska bli spännande. Jag har nämligen nationellt prov i mitt favorit ämne. Nämligen Svenska. Och vi ska hålla ett tal. Jag älskar att få utrycka mina åsikter och mina känslor och det är perfekt i ett tal. Så jag är faktiskt spänd och förväntansfull samtidigt som jag tycker det ska bli lite kusligt. Det kommer vara 12 personer som sitter och lyssnar på MIG. Alla 24 ögon på mig. Hm... Det kommer gå bra. Men det kommer också vara pirrigt, men det gör inget för efteråt kommer jag nog känna mig duktigt som faktiskt vågade! 
 
 



Lite på sidan.

Godmorgon! Vaknade vid ungefär nio och kände att jag hade sovit länge eftersom  jag i lördags bara sov till klockan åtta. Lite senare när jag var klarvaken så kom jag på att klockan har ställt fram sig en timme, så egentligen sov jag bara till åtta igen... MEN, mina vänner, hoppa upp och ner, det är SOMMARTID. Åhhhh jag har väntat. Vackert väder, det är helg, jag är med min älskling, jag hade en grym dag igår och jag mår bara bra. Tyvärr lär jag nog inte gå längre ut än balkongen idag, på grund av två saker:
 
1: Jag har plugg att göra. Både historia/samhällskunskap och svenska.
 
2: Jag har så grymt ont i foten från i fredags, det gör riktigt ont och jag kan knappt röra mig eftersom såret sitter på hälen och varje gång man ska gå någonstans så måste foten röra sig, så det känns typ som att jag töjer ut mitt egna sår. Not so funnny
 
Men men... Hoppas jag får lite solljus på mig ändå. 
 
 



Idag i bilder



Gick till bussen med Alex och var allmänt glad för det var så skönt väder ute.


Här sitter vi på bussen på väg in till gullmarsplan.


Väl vid T-centralen så gick jag, Alex och Ludde till Pressbyrån och köpte glass och satte oss i Kunsträdgården. Gott!


Ludde köpte ny keps och var glad.



Sedan gick vi tillbaka till Kungsträdgården och njöt av den sista solen som sken över hustaken. 


Jag och Alex njöt av otroligt god taco-tallrik. Gooooott! 



Let's dance

Tänkte bara slänga in ett litet godnatt inlägg. Vet att jag inte är så duktig på att blogga men förhoppningsvis så är det över efter tisdagen. Tror det iallafall. Alex kom hit för några timmar sen och sen dess har vi sett på let's dance, just nu så såg vi vem som åkte ut och nu är jag sur! Buuuhuuuu! Förstår inte varför Patrik åker ut... Förmodligen är det så många som vill skratta åt honom och därför röstar på honom. Hm... 
 
Nu tänkte jag krypa ner i sängen bredvid min fina pojke och min fina katt. 
 
 
 



I will

 



Skämt å sido.

Ännu en dag med dålig bloggning. MEN jag har faktiskt en bortförklaring och den ska ni faktiskt få äran att läsa nu: 
 
Dagen började alltså hemma hos pappa och jag funderade på om jag kunde säga till skolan att jag hade fått sängsjukan, då min säng var otroligt skön och jag var trött. Men nej, gick upp efter ett tag och gjorde mig iordning. Gav mat till katten och gick till bussen, mötte upp Rebecca vid busshållplatsen, alltid lika trevligt! Väl i skolan trodde jag att jag skulle få gå tillbaka till någon säng då jag tänkte att nu höll jag på att svimma av vattentörst. Fick låna Rebeccas glas och stod nöjt med vatten i handen. Vänd mot Maja... Och Maja kommer och skrämmer mig så jag spiller glaset med vatten över mig... Eller iallafall innanför tröjan och bhn. Wel... Sur som jag var låste jag in mig på toaletten och torkade min tröja. Maja hade inte sett att jag höll ett vattenglas så självklart var det inte med flit. 
 
Sen rullade dagen på och tio i fyra blev jag släppt av min tyska lärare. Skönt! Gick långsamt till bussen och åkte hem, till mamma denna gång. Väl hemma tog jag tag i pluggandet och kom faktiskt längre än jag gjort på länge. Hmmm... Duktigt Ida! Mamma messade mig och sa åt mig att gå till bilen vilket jag gjorde, vi åkte sedan och slängde lite skräp. Sedan handlade vi på Ica! Nomnomnom, mat. 
 
Kom hem och packade upp allt och skrev lite mer på skoluppgiften, ni ska få ta del av den senare. Sedan så lagade mamma och jag mat och njöt av de goda. Kotletter med pommes frites (♥). Hur gott som helst. Sedan dess har jag duschat, kollat på bilder, laddat ner en ny kalender. Och nu är planerna att läsa och leka med den nya kalender. Spännande. 
 
Sov gott! 
 
 
Och färgat håret, skämt å sido! 



Komplicerad förklaring av idag

Godnatt från mig! Ligger just nu i min säng hemma hos pappa. Idag har varit en full dag och jag behöver sova. Gymmade efter skolan runt halv två tiden ungefär. Duschade och blev hämtad av pappa. I bilen satt min syster, min systerson och min hund! Skoj! Åkte hem till farmor och var där i några timmar. Sedan åkte vi hem till min syster och jag och pappa gick upp i deras lägenhet medan min syster och hennes sambo åkte till Ikea. Jag och pappa gick ut på en långpromenad med Liam i barnvagnen och Eddie i kopplet, vi var ute i cirka en timme. Sedan kom Fia med mat och sedan kom min syster och hennes sambo hem och Fia, pappa och jag åkte därifrån. Fia åkte till Gotland därifrån... Och pappa och jag till ett av pappas jobb. Sedan åkte vi hem till lägenheten i stan och åt semlor. 
Och nu avslutar jag denna blogg. Puss



Sommar

 
Tänker lite på sommar kvällar. Och längtar lite. Vill sitta och mysa med en massa kompisar på någon strand någon kväll i sommar. Grilla och äta jordgubbar. Härligt, ingen dator, ingen mobil, utan bara snacka! Hur mysigt låter inte det? 
 
Ska nog försöka få med några kompisar till landet i sommar, både till mitt landställe i Trosa och på Gotland. Sommmmarrrr snart mina vänner. 
 
Har ni några planer för sommaren? 
 



Denna dag är kärlek

Idag har varit en grym dag måste jag säga er! Kom till skolan och hade tyska, det gick bra på lektionen och vi övade inför nationella provet som kommer upp snart. Sen hade vi lunch och jag åt potatis med typ fiskpinnar och sallad, det var gott. Vi gick även ner till Ica då Linn och Katrin skulle köpa lite youghurt till lunch för de tyckte inte jättemycket om lunchen i skolan. Kom tillbaka till skolan och hade svenska, fick tillbaka mitt betyd på mitt tal som jag höll, jag smälde upp i ett leende och älskar allt. Gick till toaletterna då Katrin skulle skölja av ett äpple och ställde mig där och hoppade upp och ner av lycka. Hade sedan matte.
 
Efter skolan så åkte Katrin, Linn och jag in till gallerian och gick till River Island (tror jag det heter) där Katrin köpte lite saker. Sedan mötte vi upp Linns pojkvän och hans kompis och sedan så sa vi hejdå till de och gick till drottningatan där vi mötte upp min mamma. Det slutade med att jag köpte två tröjor! Jättekul! Sedan sa jag hejdå till de och åkte med mamma hem. När vi kom hem så gjorde vi champingon soppa, varma mackor och våfflor. Om ni inte visste det så är det våffeldagen. Jättegott var det! Sedan dess har jag suttit här och tänkt pluggat men har verkligen inte kunnat, så jag skippade det. 
 
 



IDAG

Godmorgon! Har sovmorgon idag och hade lite tid över nu så jag tänkte att jag skulle passa på att blogga lite. Otroligt skönt med sovmorgon, jag får sova till ungefär 8 om jag är hos mamma och tillslut så kan jag av mig själv vakna lite tidigare än tänkt. Idag vaknade jag tidigare och låg och lyssnade på mamma som gick runt gär hemma samtidigt som jag pilla på min mobil, tillslut hörde jag att hon skulle gå så jag ropa på henne men då låste hon precis dörren så sprang upp och sprang till dörren och låste upp den så mamma blev lite överraskad. Sa hejdå till henne och sedan så började jag göra mig iordning. 
 
När solen sticker fram så här som den gör idag så ser jag verkligen att jag behöver städa. Så jag ska nog åka hem och städa i eftermiddag. Blir ingen träning för mig idag heller... Har inte jätteont i halsen med pyttelite så tar idag och vilar också. Men imorgon hade jag tänkt att gymma, vi får se. Skönt att få vila! Har lite plugg att göra men börjar nog med städningen. 
 
 



Bilder från juli 2012

 
// IDA BROMAN ULLMAN © //
 
Här har ni några bilder som jag tog förrförra sommaren. Jag är grymt nöjd med dessa bilder och ville därför visa de för er! 
 
Vad tycker ni? 



Katt

Godmorgon, godförmiddag, godeftermiddag och godkväll! Hoppas ni har haft en bra dag, det har jag haft! Gick till bussen imorse med solglasögonen uppe på näsen och bara log mot solen, en helt underbar känsla. Dessutom när jag ser att en kompis sitter vid busshållplatsen så blir man ännu gladare. Fick hjälp av min kompis att plugga till provet som jag hade idag, hon förhörde mig nämligen och det gick super! Efter ett tag så gick tre kompisar till på bussen och dagen fortsatte bra! Kom till skolan och hade samling med klassen. Vår rektor pratade med oss och var fantastisk som vanligt, gillar honom! 
 
Dagen flöt på bra och sitta lektionen så hade jag provet i samhällskunskap som handlade om EU, det gick bra! Åkte hem efter det och fastnad vid nästa plugg vilket fick bli glosor i tyskan som ska vara tills imorgon. Ahap! Jodå det blir nog bra. 
 
Men nu ligger jag här bredvid min katt och funderar på att sova... Hm... Ja! 
 
 
// Ett litet duckface från ni också //



Speciellt ämne

Igår när jag var hemma hos min kompis så började vi att prata om ett ämne som många drabbas av. Det handlar om detta med dieter och mat, vi sa inte precis något negativt och vi var alla överens. Så länge man INTE är överviktig så ska man inte gå på dieter, vi tyckte och tycker nog att om någon känner sig för att förändra sin kropp så ska den personen träna och sluta äta skräpmat. Men INTE sluta äta. Det är gott och äta och vi vill att alla ska tycka det! Självklart kommer det finnas de som har problem med det men jag personligen hoppas att dessa problem i framtiden försvinner.
För som sagt tycker jag att om man är övervitkig och det är fara för ens liv så ska man självklart få ta det beslutet att gå på diet och kombinera det med träning. 
Men ni vackra flickor/tjejer/kvinnor/pojkar/killar/män sluta inte äta för att du som INTE är överviktig vill förändra din kropp utan sluta äta skräpmat och börja träna. Ta hjälp av en kompis/personlig tränare, gå ut på promenader, rör på dig. 
 
Mest av allt, tryck INTE ner andra för vad du vill ha. 
 
 



Idag

Vad har jag gjort idag? Jo jag har pluggat hela dagen, från ungefär elva till klockan sex. Det har gått helt okej, tänkte gå igenom lite av det jag skrivit ner för att kunna det extra mycket. Har både läst 19 sidor i min samhällskunskapsbok och gjort instuderingsfrågor. Hmmm... Aja! Tog en kvarts rast genom att gå ut i solen och stå där det lila som fanns kvar innan solen gick ner. 
 
Hade tänkt gymma idag MEN jag vaknade med halsont både idag och igår. Dock gick det över igår och var inte lika ont igår. Så jag bestämde mig för att stanna hemma. Tur det, annars hade jag inte hunnit plugga...
 
Har prov imorgon om EU. Jättesvårt ju! Hur mycket vet man om EU? Hm... Jag visste inte jättemycket och inte mina föräldrar heller. Men det går bra. Har suttit och skypat med Katrin i ungefär 1-2 timmar och diskuterat allt, skönt att göra det för vi får mycket gjort. Skitskönt! 
 
Nu lagar mamma mat, jag började med den så hon får avsluta den ;-) 
 
Ikväll tänkte jag blogga lite, kolla på några avsnitt av serier jag kollar på och om jag har tid tänkte jag spela lite Sims 3...